15 Nisan 2009 Çarşamba

Ne nedir? Nerden başlanır?

Uzun zamandır internet üzerinden kazanç konulu mesajları, mailleri, siteleri takip ediyorum ve bu konuyla da oldukça ilgiliyim.

Sağda solda yazılanlar, forumlarda üyelik toplama amaçlı reklamı yapılan programlar beni de bir şeyler yazmaya itti.

Öncelikle çoğu reklamın yanlış yönlendirmelerini inceleyelim:

1) Internetten birkaç gün içerisinde çok yüksek rakamlarla gelir elde edemez ve ayda onbinlerce dolar para kazanamazsınız.

Elbette önerileri, (varsa) kullandığınız üründeki açıklamaları, yöntemleri ve tavsiyeleri doğru olarak kullanırsanız tatmin edecek rakamlara ulaşmak mümkündür fakat on binlerce dolar kazanmak? Tek kelime ile: HAYIR.

2) Madem bu kadar kazanamıyorum, o halde kazancım ne olur?

Net bir şey söylemek elbette çok zor. Fakat kabaca örneklemek gerekirse (bir wealth programı alarak başladığınızı varsayıyorum) ilk ay elinize geçecek olan rakam 200-250 $'dan daha fazla olmaz. Neden? Çünkü daha yeni başlıyorsunuz, bu işin içerisinde olanların bildiği kısayolları bilmiyorsunuz, onlar bir adımı 5 dakikada tamamlarken siz en iyi ihtimalle 5-6 saatinizi harcayacaksınız. Ikinci ayda da gelir seviyeniz aşağı yukarı bu seviyede olacaktır fakat üçüncü aydan sonra (eğer umudu kaybetmeyip çalışmaya devam ederseniz) ciddi gelirler elde etmeye başlayacaksınız.

3) "Günde sadece 30 dakikanızı ayırarak..." ile başlayan cümleler. Buna inanmayın, eğer hiç bilginiz yoksa emin olun ki günde neredeyse 16-17 saatinizi bilgisayar başında bu işe ayırarak geçireceksiniz. Kaldı ki profesyonel anlamda bu işi yapmaya başlayınca emin olun günde yarım saat bile çok olacaktır. ;) Eğer işiniz bilgisayar kullanmanızı gerektiren bi iş ise, çok daha rahat olacaktır. Hem reeldeki işlerinizi yaparken hem de bu işi de takip edebileceksiniz.

4) Tıkla Para Kazan, Alt üye getir para kazan, piramit sistemine üye ol para kazan, mail oku para kazan ve her nevi bu türdeki kazanç kapılarından mümkün olduğunca uzak durun. Çünkü bu tür programların abartısız hiç birisi düşündüğünüz geliri getirmez. Hiç gelir getirmez demiyorum, sadece çerez parasını (onu da alabilirseniz) çıkarırsınız o kadar, daha fazla bir şey beklemeyin.

5) Internet gerçekten bir online kazanç programları çöplüğüne dönmüş durumda ve emin olun bu çöplükte gerçekten işe yarayan çözümler de var.

Nedir bunlar? En başta dünyaca tanınmış alışveriş siteleri. Bu firmalar internet üzerinden tatmin edici ve yasal gelirler elde etmenize yardımcı olurlar.

Bir diğer yöntemi ise başlık olarak alalım.

6) Wealth programları.

Nedir bunlar? Hani şu spam mailinize gelip de internetten 5 günde 100.000$ kazandım, gelin size de kazandırayım vb türündeki, bol bol dolar grafikleriyle süslü garip maillerin size satmaya kalkıştığı ürünler. Bu ürünlerin içeriği nedir peki?

Arama motorlarında bir websitesini nasıl üst sıralara taşıyacağınızdan tutun da satış sitelerini kullanarak satacağınız ürünleri en ucuz nereden bulabileceğinize varıncaya kadar çeşitli dökümanların bir arada bulunduğu bir pakettir. Bu pakete kısaca Wealth Programı ismi verilmektedir.

Ve emin olun piyasada dolaşan binlerce wealth programından 85%'i size sadece hüsran ve boşa geçmiş zamandan başka bir şey kazandırmaz.

2 yorum:

  1. Arkadaşım eline sağlık, çok güzel bir paylaşım yapmışsın, devamını bekliyorum(z) ...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim arkadaşlar, elimden gelip dilim döndüğünce paylaşmaya çalışıyorum..

    YanıtlaSil